Седем смъртни случая за 24 часа от вируса А(H1N1)

По нови данни на Световната здравна организация нови 7 смъртни случая от новия грипен вирус A (H1N1) бяха регистрирани в трите най-засегнати страни - Мексико, САЩ и Канада, предаде Франс прес. В САЩ нови два смъртни случая има в Ню Йорк. Става дума за 41-годишна жена от Куинс и за 34-годишен мъж от Бруклин.

В трите най-засегнати страни САЩ, Мексико и Канада има съответно 6700, 4721 и 921 случая на зараза с новия грипен вирус.

В Европа нов случай на грипен вирус беше потвърден в Гърция. Става дума за 21-годишен мъж, върнал се неотдавна от Единбург.

Иначе в Европа най-засегната от вируса вече е Великобритания с общо 184 потвърдени случая. Испания остава на второ място с 136 потвърдени случая.

В света на четвърто място по регистрирани случаи е Япония с 340 болни, но без нито един смъртен случай.

В Латинска Америка най-засегната е Чили с 86 потвърдени случая.

В Аржентина, в Буенос Айрес, в две частни училища бяха открити общо 15 случая на заразени ученици. Училищата бяха затворени, както и още 5 други учебни заведения, имали контакт с тях.

35 служители на външното министерство на Аржентина пък бяха поставени под карантина, защото са били в контакт със заразен дипломат, върнал се неотдавна от пътуване до САЩ.

В Австралия над 2000 пътници от круизен лайнер са поставени под карантина в Сидни, след като грипният вирус беше установен у две деца на 5 години.

Общо в света по данни на СЗО има близо 13 000 случая на зараза. Те обхващат 46 страни. Смъртните случаи досега са 92.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини