Бомба е причината за инцидента с изчезналия самолет?

По повод изчезването на самолета "Еърбъс" А330 на компания "Еър Франс" френският вестник "Фигаро" се е свързал с пилот на компанията, който, запазвайки анонимност, споделя мнението си за мистериозния инцидент.

Запитан за хипотезата за електрическа неизправност, пилотът изразява скептицизъм и обяснява принципа на електрическото захранване на летателните апарати. Самолетът има 5 източника на електричество и всички те трябва да бъдат повредени, за да възникне пълна неизправност, а когато и това се случи функцията им се поема от батерия. За да не работи командното табло всички тези възможности трябва да бъдат изчерпани, споделя той.

Относно хипотезата за гръмотевица, пилотът казва, че в историята на авиацията няма потвърдени случаи, при които гръм да е причинил пълната повреда на самолет.

Затова пък опитният летец смята, че експлозия може да доведе до загуба на налягането, което причинява бавното разпадане на самолета. В заключение той заявява: "Съвсем възможно е голяма бомба да взриви целия самолет, което обяснява защо пилотът не е имал време на изпрати сигнал за тревога".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини