Обама е германец?

Американски учени твърдят, че са намерили документи, които доказват, че Барак Обама има германски корени, датиращи от XVIII век, съобщи Асошиейтед прес.

Пра-прадядото на Барак Обама отпреди шест поколения Йохан Конрад Вьолфлин е роден на 29 януари 1729 г. в Безигхайм, малко градче северно от Щутгарт, показват църковни документи, открити в генеаложкия сайт Ancestry.com. През 1750 г. предшественикът на Барак Обама отплава за Америка и при пристигането си сменя името на Уолфли. Той се заселва в Мидълтън, Пенсилвания, и има шест деца. Едно от тях - Лудвиг Луис Волфли е предшественик на Обама, твърди генеаложката Анастейша Тайлър.

Изследването е организирано от уебсайта, установил през 2007 г., че Обама има ирландски корени. Преди няколко седмици учените решили, че във връзка с предстоящото посещение на президента в Дрезден ще е забавно да проверят дали той, както се говори, няма и германски корени.

Проследяването на предшествениците на майката на Барак Обама Ан Дънам до Уолфли е било сравнително лесно. Чак в края на миналата седмица обаче, генеалозите са установили германската връзка в документи, пазени на микрофилм в Библиотеката по семейна история в Солт лейк сити.

Документите показват също, че интересът към политиката в семейството на Обама е започнал преди векове. Дядото на Йохан Кондрад, Кондрад Вьолфлин е бил кмет 30 годи на град Орзинген.

Барак Обама има и военен предшественик. Бащата на Йохан Конрад е бил военен хирург, като е участвал в битки във Франция, Сицилия и днешна Румъния, а през- 1716-1718 г. е участвал в обсадата на Темишвар от Австро-турската война. И други американски президенти имат германски корени, като Дуайт Айзенхауер.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини