Откритото в Атлантика не е на самолета на Air France

Откритите в Атлантическия океан отломки не принадлежат на самолета на Air France, който изчезна от радарите на 1 юни по пътя си от Южна Америка към Париж.

Това съобщи пред журналисти в град Ресифи бразилският генерал от ВВС Рамон Кардозу.

"Намерения и изваден от океана предмет не е остатък от самолета. Той е намерен в района на издирването, но според нас той е по-скоро боклук. Въпреки това ние ще го изследваме внимателно", казва Кардозу.

Припомняме, по-рано бе съобщено, че хеликоптер Lynx, базиран на фрегатата „Конституция" на военноморския флот на Бразилия, е успял да извлече от водите фрагмент с площ 2.5 квадратни метра, както и два буя.


Фрегатата „Консутиция" се присъедини към екипа на спасителите вчера сутринта. Военноморския флот на Бразилиякоординира своите действия с търговски съдове, които също са в района на издирвателната операция.

В четвъртък бе съобщено също, че са открити части от вътрешна обшивка на самолет. Не всички открити останки обаче са извлечени от водата, заради лошите метеорологични условия.

Освен това бе съобщено, че петното по повърхността на океана не е керосин. Изследванията са показали, че това е машинно масло от товарен кораб.

Всичко, намерено в района, където се предполага, че се е случила трагедията със самолета 228-те пътници на борда му, ще бъде предадено на Франция, която ръководи разследването.

Вероятността да бъдат открити живи пътници е нищожна, смятат от асоциацията на роднини на жертвите на катастрофи, както и юридическите органи, които водят предварителното следствие по катастрофата.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини