Берлускони бесен от публикувани голи снимки

Италианският премиер Силвио Берлускони реагира остро на публикуването на фотографии на полуголи жени и мъже в неговата вила в испанския вестник "Ел Паис"

Той заплаши вестника, че ще го съди, като нарече публикуването на фотографиите "нарушаване на личното му пространство".

Фотографиите, чието публикуване беше забранено в Италия на основа на правото на Берлускони на лично пространство, са направени от човек, който е бил извън вилата по време на парти за чешка делегация във вилата на остров Сардиния.

Берлускони е заплашен също така от разследване на твърденията, че е използвал държавен самолет, за да откара гостите си до Сардиния.

Премиерът е използвал държавна машина, за да вози гости до и от Вила Чертоза "почти всеки уикенд" между лятото на 2007 и януари тази година, пише "Ел Паис".

Берлускони е разследван за злоупотреба с държавни средства, като в четвъртък беше потвърдено, че прокурори официално ще го разпитат за тези случаи.

Той обаче смята, че случаят ще приключи много бързо, защото според него "самолетът е бил използван по съображения за сигурност".

Под заглавието "Снимките, забранени от Берлускони" испанският вестник публикува пет фотографии на Антонело Дзападу, направени с телескопичен обектив извън вилата на Берлускони.

На първата от тях, където се вижда ясно лицето на премиера, обвинен неотдавна във връзка с 18-годишно момиче, той е придружен от няколко жени.

На втората снимка се виждат две жени, които са топлес и се пекат на слънце във вилата. На третата обаче са заснети напълно голи мъже, които са се навели над ръба на басейна.

Някои от фотографиите са направени по време на парти във вилата за чешка делегация под ръководството на бившия премиер Мирек Тополанек.

"Ел Паис" съобщава, че не може да потвърди дали на някоя от снимките на голи мъже присъства и Мирек Тополанек.

На други фотографии има сцени от различни купони във вилата, на които са присъствали млади момичета, сред които и 18-годишната моделка Ноеми Летиция.

Берлускони беше подложен на силен обществен натиск да обясни връзката си с г-ца Летиция, след като съпругата му Вероника Ларио заяви миналия месец, че се развежда с него, след като той присъства на рожден ден на 18-годишното момиче и му подари скъпа огърлица.

Берлускони нарече снимките, направени от папарака, "скандална агресия", като обяви, че фотографиите са "напълно невинни".

Прокурорите в Италия бяха принудени да започнат официално разследване на употребата на държавни средства от премиера, след като асоциацията на потребители "Кодаконс" отправи оплакване.
Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини