Община Смолян разкрива горещ телефон, на който всеки възрастен човек може да заяви хранителни продукти. Ще му ги доставят

Управата в Смолян купи два автомобила, с които да се разнася храна по домовете на възрастните хора в цялата община, съобщи кметът Николай Мелемов. От този понеделник управата разкрива горещ телефон, на който всеки възрастен човек може да заяви какви хранителни продукти са му нужни и да ги получи в дома си, както в областния град, така и по селата. Номерът му е 0879 90 36 08. В общината има 84 населени места. В Смолян има силни доброволчески организации, но засега кмета не иска те да се включват, за да се намали броя на хората в риск от зараза. "Купихме две коли баничарки през почивните дни и с тях ще разнасяме храната на възрастните хора. Ако се наложи ще потърсим и доброволците. Има учител от Смолян, който е заявил намерение да организира доброволчески отряди за доставка на продукти по домовете, но ще ги потърсим ако има належаща нужда", посочи Мелемов.
Доставките по домовете ще се правят от служители на общината, които са били заети досега с разнасяне на храната на бенефициентите по програмата "Топъл обяд". В селата някои от кметовете сами организират доставка на храна на старците на доброволни начала, като се приемат заявки на телефон и по месинджър.
Мелемов забрани събиранията в пенсионерските клубове в общината. Общинската сграда е заключена и граждани се приемат само на фронт офис. Всички служители на общината са снабдени с маски и предпазни средства. Кметът на Смолян призова родителите да следят стриктно децата им да не се събират по детските площадки и междублоковите пространства.

Величка Петкова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини