Внимавай на кого изпращаш sms!

Една четвърт от потребителите на мобилни телефони благодарение на sms-услугата са открили, че техният партньор ги мами. Всеки пети от тях по погрешка е изпратил съобщение на съпругата си или на съпруга си вместо на любовника или любовницата си, показва проучване, направено в Австралия.

В анкетата са участвали 1200 потребители на мобилни телефони. 40% от потребителите изпращат най-малко по 7 sms-а. 15% казват, че използват тази услуга само в случаите на сватба или кръщене, а 14% признават, че са изпращали sms-и от църква.

Австралийците обичат и mms-услугата, така че много често съобщението им е придружено със снимка от пътешествия, дома, новата кола или от бебето им. "Тази илюстрация е интересна еволюция в начина на живот на австралийците", казва социологът Марк Мекриндъл. Въпреки това sms-те не са интересни на всички, особено на онези които ги получават по погрешка.

Проучването е показало, че всеки трети потребител на gsm тайно проверява съобщенията на партньора си, в резултат на което този вид шпионаж е най-честата причина за раздяла. Жените, по-често от мъжете, проверяват с кого любимият си контактува, а най-добрата възможност това да се направи е когато той спи или е в банята.

Данните от проучването показват, че обикновено се откриват съобщения, изпратени като шега, който по-скоро имат за цел "убиване" на времето. Изследването сочи още, че 10% от разводите са свързани със sms-те, съобщи БГНЕС.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини