"Родопа-Смолян" отстрани "Марица" в турнирен мач за Купа България

Изображение 1 от 2

    „Родопа-Смолян“ продължава напред в турнира за Купа България, след като отстрани „Марица“ – Пловдив с 2:1. Двубоят от междуобластния етап се игра снощи на стадион „Септември“ в смолянския квартал „Райково“. Головете за „зелено-белите“ са дело на Даниел Кутев и капитанът Теодор Стефанов. За гостите от Пловдив се разписа Олджай Алиев.
    Резултатът в мача бе открит от Алиев, който изведе гостите напред в 17 минута. Тимът воден от Юлиян Сюрджиев обаче успя да изравни в 38 минута, чрез гол на Кутев. Второто полувреме „Родопа-Смолян“ успя да постигне пълен обрат и да поведе в резултата, след попадение на Стефанов за 2:1. Това се оказа и последният гол за мача, въпреки че футболистите от Смолян имаха доста добри положения пред противниковата врата.
    Победата вкарва отбора от Смолян в основната схема на турнира за Купата на България, като в следващия етап „Родопа-Смолян“ ще трябва да домакинства на отбор от Втора лига, а съперникът се очаква да се определи чрез жребий.

    Само преди три дни "Родопа-Смолян" победи "Димитровград 1947" в домакински мач от четвъртия кръг на Трета лига-Югоизточна група Победата беше изразителна с 2:0.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини