Никола Чанев: Гражданите не спазват противоепидемичните мерки пред Паспортна служба в Кърджали

Гражданите не спазват противоепидемичните мерки за социална дистанция и носене на предпазни маски пред Паспортна служба в Кърджали. От Областната дирекция на МВР са направили необходимата организация, включително и разчертаване  на коридори, но тя не се спазва. Служителите на реда и на РЗИ не могат да овладеят опашка от 500 души. Ще се обърнем  към Община Кърджали да предостави паркинга на площад Освобождение само за нуждите на гражданите , ползващи услугите на Паспортна служба. Това сподели в онлайн пресконференция областният управител и председател на Областния кризисен щаб Никола Чанев. Губернаторът подчерта, че никой не е правил внушения,че увеличения брой на заразени с коронавирус в областта през последните дни е свързан с опашките пред Паспортна служба,които са предимно от пристигнали от Р Турция двойни граждани.
Никола Чанев призова гражданите, които ще сменят документи за самоличност да спазват изискваната от българското законодателство социална дистанция. Те трябва да са на разстояние от 1,5 метра. Не е нужно да изчакват реда си на опашката,след като е въведен ред и се раздават номерца.Гражданите трябва да спазват необходимата дисциплина, подчерта областния управител. Той бе категоричен, че нито той ,нито директорът на полицията ще поставят до всеки чакащ полицай.
  Областният управител посочи, че през последните дни има известно влошаване на епидемичната обстановка в областта. Днес в инфекциозно отделение  има настанени 10 вирусоносители. През август са направени 1303 PCR-теста. Натовареността на инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" за месец август е 51 процента. Сред постъпилите в отделението няма заразени от двадесетте лица установени миналия ден. Губернаторът подчерта,че сред последните установени са петима гръцки граждани от едно семейство,които са си направили изискуемия за влизането в Р Гърция PCR-тест,който се оказал положителен. В момента под карантина са 93 души , а 40 са пациентите на домашно лечение.От МВР са направени 746 проверки за спазване на задължителната карантина.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ос
    Осман
    1 -1
    14:32, 10 сеп 2020
    По-добре, ти да се пребориш с елементи
    на антитурското в държавните институции, другото е временно!
  • 2
    Ме
    Мехмед
    1 0
    19:28, 10 сеп 2020
    14.32 Започва от уредбата полицията-кани Ангел на оръжие срещу комшията му Ахмед, говори, че идат дюшманите,...
  • 3
    За
    Запознат
    1 0
    20:20, 10 сеп 2020
    Как МВР Хасково приема 1000 заявления, а Кърджали 330?Решаваш този въпрос, по само себе си се решава твоята констатация
Последни новини