Златоград се сдоби с нови стълбища и многофункционална спортна площадка

Изображение 1 от 5

    Изцяло ремонтирани са стълбищни съоръжения в Златоград, съобщиха от общинската администрация. Стълбищата свързват ул. „Ахрида” с  ул. „Антон Страшимиров”, както и ул. „Здравец” с ул. „Велико Търново” в родопския град. Ремонтните дейности са извършени със средства от общинския бюджет.
    Стълбищата са важна връзката между две ключови улици в два различни района на града. Съобразно наличния финансов ресурс и потребностите на хората, благоустроените публични пространства, подобряват както своята функционалност, така и визията на градската среда, съобщават още от администрацията на кмета Мирослав Янчев.
    От община Златоград информират също, че любителите на баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички и тенис на корт ще може да използват обновена многофункционална спортна площадка. Обновяването на площадката е финансирано с Постановление на Министерски съвет от 2019 г. и стойността на СМР е 163 383,67 лева, а изпълнител на строителните работи е местна фирма. Върху шлайфан бетон е положена система от саморазливна каучукова настилка 1-2 мм, положени са три слоя акрилна боя – черна база, цветна база (син цвят) и финишен UV слой. Със същата боя са разчертани и игрални полетаза баскетбол, тенис на корт и волейбол. Съоръжението е оградено с ограда – метална мрежа от PVC покритие. Съществуващите бетонови трибуни също са реконструирани и върху тях са поставени нови дървени пейки. Изпълнена е нова осветителна инсталация. Доставено е оборудване за видовете спорт – баскетболни кошове, мрежи за волейбол и тенис на корт, врати за минифутбол. Изградени са два подхода към площадката – един главен подход от юг и един авариен изход от север. Благоустроен е и прилежащият терен към игрището.
    Някои златоградчани обаче реагираха, че около площадката има сгради с неугледен вид. На това кметът Янчев отговори в профила си във Фейсбук: "Разбирам вашата изразена емоция, защото от 2012 година водя кореспонденция със собствениците, които са частни лица, с искане да бъдат предприети необходимите мерки за ремонт на фасадите на тези сгради. Много се надявам тези мои действия да срещнат разбиране с новия стопанин на една от сградите. Община Златоград отправи покана към всички местни фирми за поставяне на рекламни винили на оградната мрежа на съоръжението, с цел да бъде закрита нелицеприятната гледка зад него. Очаквам ответна реакция от страна на бизнеса ни".
    Начинът и редът за ползване на обновеното спортно съоръжение предстои да бъдат определени от Общински съвет Златоград. Предвидено е да се определи такса за ползването на площадката, както и уреждане на пропускателния режим по предварителен график, с ясни и категорични правила.
    Кметът Янчев е категоричен, че това е необходимо, защото практиката  е показала, че когато едно обществено съоръжение се ползва безвъзмездно и безконтролно, това неминуемо води до неговото бързо компрометиране и дори разрушаване.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини