Започна се! Плаване до края на света.

Плаването на „Разсъмване“, третият филм по „Хрониките на Нарния” вече се снима. Следващото появяване на лъва Аслан (с гласа на Лиъм Нийсън), принц Каспиан (Бен Барнес), човешките деца Луси и Едмънд (Тилда Суинтън, Питър Динклидж) и техния братовчед на големия екран ще се състои през 2010 г.

Снимките са в Австралия и ще продължат до ноември тази година. Около 12 месеца ще са необходими за постпродукция, а премиерата ще бъде през декември 2010 г.

Страхотен, наистина е екипът, който създава следващото Нарния приключение.  Изпълнителни продуценти отново са Пери Мур и доведеният син на Луис, Дъглас Гришъм, режисьор е Майкъл Аптид (Michael Apted). Към сценаристите на първите две части Кристофър Маркъс и Стивън Макфили се добавя името на Ричард Лагревенезе (Кралят на Рибарите), а сценарият е завършен от Майкъл Патрони.

Още ветерани в специалните ефекти и CGI анимацията – Ангъс Бикертън (Angus Bickerton), който има в биографията си работата по „Кода на Да Винчи” и „Ангели и демони”, а гримът отново ще е дело на носителите на Оскар Howard Berger и Tami Lane. Останалата част от техническия екип на Аптид, от оператора до костюм-дизайнера са с голям опит и отличия в киноиндустрията.

Плаването на „Разсъмване“ (на английски: The Voyage of the Dawn Treader) е фентъзи-роман за деца от Клайв С. Луис. Книгата е издадена през 1952 г., което я прави третата издадена книга от „Хрониките на Нарния“. Въпреки това в хронологията на действието романът се подрежда на пето място.

Филмът "Принц Каспиан" беше в известен смисъл финансово разочарование за създателите си. При бюджет 200 млн долара той изкара едва 141 млн в САЩ и Канада, едва с международния му приход цифрата достигна утешителните 280 млн. Това вероятно стана причина в края на миналата година Walt Disney Pictures се отказаха да финансират следващ филм от „Хрониките на Нарния”. Това им решение бе оценено като сензационно, но малко по-късно Walden Media-студиото, което снима поредицата, получи подкрепата на 20th Century Fox.

Остава да дочакаме и да видим дали резултатът ще бъде добре приет от почитателите на фентъзито, които точно сега си имат новото продължение на Хари Потър

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини