Първи смъртен случай заради свински грип в Белгия

Белгия регистрира първия смъртен случай заради свински грип, след като млада жена в района на Антверпен почина, съобщиха властите в изявление, предаде АФП. 

"Междуминистерската комисия за свински грип беше информирана тази сутрин за смъртта на млада жена в провинция Антверпен заради последиците от вируса A(H1N1)", заявиха властите. Комисията съобщи, че жената е проявила симптоми на болестта на 18-19 юли. Първоначално лекарите не били разтревожени от нейното състояние, но впоследствие пациентката се е заразила с двойна пневмония. "Въпреки интензивните грижи, положени от медицинския екип в болницата, пациентката почина тази сутрин", съобщават лекарите.

Така Белгия се превръща в четвъртата страна в Европа със смъртни случаи, причинени заради свински грип, заедно с Великобритания, Испания и Унгария. Повече от 1000 души загинаха по света от вируса A(H1N1), който се появи първоначално в Мексико през април, а Световната здравна организация предупреди, че в момента пандемията не може да бъде спряна.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини