Шефът на спешното в Смолян отказа да отговаря на репортески въпроси, Борисов му поиска проверка

Има една хубава българска поговорка - Царят дава, пъдарят не дава". Така премиерът Бойко Борисов коментира навръх Коледа в Доспат казус за потенциално неизплащани бонуси за работа на първа линия с Covid пациенти на служители от филиала за бърза помощ - Доспат. Борисов изненадващо бе сигнализиран от шофьор на линейка от града, съобщава mediapool

"Г-н премиер, може ли да ви задам един въпрос. Защо навсякъде из страната се дават бонуси от по 1000 лева, ние работим на първа линия и не ги получаваме", изненадващо попита шофьорът Красимир Хавельов

"Ние ги даваме за всички", отговори Борисов.

"Да, но той не ги дава на нас", контрира шофьорът. След уточняващи въпроси от Борисов стана ясно, че директорът на Спешната помощ в Смолян д-р Венелин Денев не изплаща средствата според твърденията на засегнатия.

Борисов обеща, че ще провери сигнала и нареди по телефона на здравния министър да провери, дали наистина и защо парите не стигат до работещите на първа линия в смолянско.

Припомняме ви през седмицата СмолянБГвести също се опита да разбере наистина ли работещите в спешните центрове в областта от март месец до сега са получавали едва по около три пъти от допълнителните 1000 лева. Шефът на ЦСМП д-р Денев отсече, че на всеки му се иска да получава по хиляда лева на месец, но това нямало как да стане. Допъни, че всеки който е трябвало ги е получил и всичко може да се провери. Той отказа да отговори изобщо на въпроса дали той самия  получава допълнителното възнаграждение. В СмолянБГ вести се получиха множество оплаквания от медици, фелдшери, сестри и шофьори от почти всички спешни центрове  в областта. Очакваме проверката на здравното министерство разпоредена днес лично от премиера Борисов, да внесе яснота по казуса. 

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини