Жълт код за силен южен вятър, валежите спират

Жълт код за лошо време е обявен за Смолянска област. През нощта и преди обяд ще духа силен южен вятър с пориви до 20 м/сек, по северните склонове на планините - до 25 м/сек. След обяд вятърът ще отслабва. Ще бъде облачно и все още с превалявания преди обед. След обяд валежите постепенно ще спират. Максималната температура ще достигне 6 градуса.

Днес от запад валежите ще спират, най-късно в източните райони. Облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. С ниска облачност и мъгла ще се задържи времето в западните райони на Дунавската равнина, където ще бъде почти тихо и дневните температури ще останат по-ниски. В останалата част от страната ще духа умерен, в Източна България и на места по северните склонове на планините - силен южен вятър. С него температурите ще се повишат и максималните ще са между 9° и 14°.

Преди обяд над планините ще е облачно, а по върховете ще е мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1700 метра преваляванията ще са от сняг. След обяд валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини