Очаквайте застудяване и валежи от дъжд и мокър сняг

Жълт код за опасно време е обявен за 13 области в страната, но Смолян не е сред тях. Все пак ще бъде облачно и ще вали, под 1200 метра - дъжд, над тази надморска височина ще превалява сняг. Застудява и максималната температура ще достигне само 7 градуса.

Над цялата страна ще бъде облачно, в северозападната половина с валежи от сняг, в останалите райони – от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. До обяд в Северна България ще превалява сняг, а в Южна - дъжд. След обяд валежите временно ще спрат, но вечерта и през нощта срещу неделя от запад отново ще завали – предимно сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт и с него ще продължи да прониква студен въздух. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са от 1° - 3° в северозападните до 8° -10° в югозападните райони.

В планините ще бъде облачно със значителни снеговалежи в Стара планина, където ще има условия за виелици и навявания. В масивите от Южна България под 1200 метра ще вали дъжд. След обяд валежите временно ще спрат, но през нощта срещу неделя в планините на Западна България отново ще завали сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от северната четвърт и с него застудяването ще продължи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини