Безплатни обучения и по 10 лева стипендия за безработни?!Кога курсистите се връщат в час? /обновена/

От 13-ти ноември м.г. обучителните центрове в Смолян не работят с курсисти, заради коронакризата. В същото време обаче от ДП „Българо-германски център за професионално обучение“ – клон Смолян успяха да лицензират две нови специалности.  "Помощник -инструктор по фитнес" със специалност  "Фитнес" и "Дизайнер" със специалност "Интериорен дизайн". От центъра се надяват здравният министър скоро да им разреши да започнат работа с курсисти. Обучения още ще има за готвач, фризьор, хотелиер, данъчен и митнически посредник, козметик, маникюрист-педикюрист, програмист, камериер, планински водач, графичен дизайнер, хлебар-сладкар. Всяко обучение завършва със Свидетелство за професионална квалификация, бланка на Министерство на образованието.
Обученията в центъра ще продължат да са абсолютно безплатни за безработни. Заявления се подават в Бюрата по труда, където сте регистрирани. За всеки учебен присъствен ден безработните получават стипендия в размер на 10 лв., тези от вас, които са от отдалечени населени места се настаняват безплатно в Общежитие на центъра и към всяка нощувка се полага и безплатна закуска.
Обученията се провеждат в малки групи от по 10 – 12 лица при спазване на отстояние един от друг, съобщават от центъра. За сега обаче никой не е наясно кога учебната дейност ще бъде възобновена и кога безработните ще могат да се възползват от всички тези обучения и условия на центъра.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини