Леден ден на 14 февруари, сняг и минусови температури

За 14.02.2021 г. НИМХ обявява предупреждение от първа степен (жълт код) за студено време в цялата страна и за снеговалежи в Южна България и Предбалкана. В Смолянско синоптиците прогнозират леден ден, с отрицателни дневни температури. Вали сняг и ще се образува снежна покривка. Минус 10 градуса показват термометрите в ранното утро, но заради снега и вятъра се усещат като минус 16. През целия ден снеговалежът ще продължи, а максималната температура ще остане доста под нулата - минус 10 градуса.

Днес времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, значителни в Родопската област и крайните югоизточни райони, снежна покривка ще се увеличи до 20-25 см. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и Североизточна България. По-късно след обяд снеговалежа ще отслабва и до вечерта на много места ще спре. Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен вятър от север-североизток. В южните райони на страната ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Ще бъде много студено и в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра - минус 17°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини