Значителни валежи и силен вятър в планините на 15 март

За 15.03.2021 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за значителни валежи и силен вятър. Кодът е в сила за общо 17 области от Северозападна и Южна България. Според картата на метеоролозите област Смолян не попада в зоната на предупредителния код. Температурите в ранното утро в Смолян са положителни. През деня ще остане облачно, с валежи от сняг, които следобяд ще се усилват. Температурите през деня ще останат високи, масималните ще достигнат 9-10 градуса.

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в Западна и в Централна Северна България. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух, а към вечерта, със застудяването, във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. По студения атмосферен фронт на много места в югозападните, централните и източните райони от страната ще прегърми. В източната половина от страната, през по-голямата част от деня вятърът ще е южен. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в Северозападна България и високите
полета на Западна малко по-ниски. През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, след обяд и през нощта срещу вторник - интензивни. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини