Пламна хосписа в Мадан, положителни са 4-ма от персонала и осем пациенти

Новите регистрирани лица с Ковид-19 в областта през вчерашния ден са 89, на възраст от 17 до 84 г., от общините: Смолян – 40; Златоград – 25; Мадан – 9; Неделино и Рудозем –  по 4; Девин и Чепеларе – по 2;  Баните, Доспат и Борино –  по 1. Нови положителни са мед. сестра и двама санитари от хосписа в гр. Мадан. Общият брой диагностицирани в лечебното заведение са 4-ма от персонала и 8 пациенти, открити при направени бързи антигенни тестове. Трима от пациентите са хоспитализирани в МБАЛ-Мадан, останалите са на лечение и наблюдение в хосписа. Издадено е предписание за противоепидемични мерки. Позитивни са  един от персонала на учебно заведение в община Мадан и ученик от община Златоград.
Хоспитализирани са четиринадесет – единадесет в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Златоград, един в болница в гр. Пловдив. Седемдесет и пет са на домашно лечение и 14-дневна изолация. Епидемиологичните проучвания продължават.
Излекуваните лица от коронавирус са двадесет и седем, дехоспитализиран е един пациент.
Двама мъже, на 73г. и 70 г. от общините Златоград и Рудозем, с придружаващи сърдечно и хронично бъбречно заболяванe, са починали в МБАЛ-Смолян. Изказваме съболезнования на близките им.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини