Безспорен успех на биатлонистите от СК „Рожен – Чепеларе“ 2016 г.

Младите състезатели на СК „Рожен – Чепеларе“ 2016 г. се завърнаха триумфално от Държавното първенство на Българската федерация по биатлон за момчета и момичета старша възраст и юноши и девойки младша възраст, което се проведе от 17 до 23 март на Белмекен.
Още в първата дисциплина - „спринт“ те завоюваха три медала – сребро за Теодора Владева, бронз за Йорданка Йончева при девойките и сребро за Рая Йончева – при момичетата. В следващата дисциплина – „преследване“ успехът се повтори – отново сребро за Владева и бронз за Йорданка Йончева.
Постиженията продължиха и в индивидуалните дисциплини, като този път Й. Йончева грабна среброто, а Т. Владева – бронза.
Най-голямата победа дойде със спечелването на 1 място в щафетата за девойки в състав Т. Владева, Й. Минкова и Й. Йончева. Малките момичета последваха примера на каките и в състав Цветелина Терзийска, Антония Учикова и Рая Йончева завоюваха второто място.
Добро бе участието и на другите ни състезатели – Димитър Александров, Станимир Илчев и Паолина Странджалиева.
Разбира се, този успех дойде след неуморните, целогодишни тренировки, старание и преследване на цели от състезателите. Безспорно това не би се случило и без неуморния труд, старание и амбиции на треньора – Венцислав Александров. С този успех напомняме, че този толкова велик спорт има бъдеще в общината. Традициите ще продължават, докато има такива деца и треньори, които да горят за този спорт и да напомнят за нашата Катя Дафовска!
Благодарим и на родителите на състезателите, които в тези зимни условия не се поколебаха да ни последват до Белмекен и да ни подкрепят неимоверно.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини