Посмъртно легендата в ски-бягането Сержи стана "Почетен гражданин на Чепеларе",отличието е и за треньора Димитър Атанасов

Списъкът на почетните граждани на Община Чепеларе се обогати с още две известни имена след  тържествената сесия на Общински съвет. С почетното звание бяха удостоени двама знаменити треньори в ски-бягането: г-н Димитър Атанасов, по повод неговия 80-годишен юбилей, и посмъртно - г-н Христо Христев, когото поколения чепеларци с обич ще помнят като Сержи. Удостоверението и почетния знак на г-н Христев бяха връчени на неговата съпруга г-жа Недка Христева, дългогодишен заместник-директор на тогавашното СОУ "Васил Дечев".
"Христо Христев и Димитър Атанасов са личности с толкова богата биография, че изобщо не претендираме да сме изброили всичко, заради което получават това признание. Хубаво е, че има толкова много хора, които ги помнят и които винаги могат да добавят още нещо към постиженията им", заяви председателят на Общински съвет г-н Пантелей Мемцов, който връчи удостоверение и почетен знак на г-н Димитър Атанасов и на съпругата на г-н Христев.
В потвърждение на думите му г-жа Мария Сотирова, основен инициатор на предложението г-н Христев да бъде обявен за Почетен гражданин на Община Чепеларе, в прочувстено слово благодари на Общински съвет и на Общинска администрация за реализацията на това благородно намерение и разказа скъпи спомени за "тренера" - както е бил наричан от възпитаничките си г-н Христев.
"Благодаря на всички - на Общински съвет, на Общинска администрация, на всички, които дойдохте да уважите събитието. Благодаря Ви от негово име - щеше да е щастлив, ако можеше да види всичко това. Дано ни гледа отнякъде!" - обърна се към присъстващите съпругата на г-н Христев.
"Това, което сте постигнал дотук, никак не е малко, но тъй като сте в топ-форма, Ви пожелавам да постигнете още толкова!" - с тези думи председателят на Общински съвет г-н Пантелей Мемцов поздрави г-н Димитър Атанасов, преди да му връчи плакета и удостоверението.
"Пожелавам на всички присъстващи на неговите години да изглеждаме като него", каза кметът на Община Чепеларе г- Боран Хаджиев, и добави, че без г-н Атанасов не би бил това, което е, нито като спортист, нито като треньор. 
 
 
 
 
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини