Чепеларци се вдигат на протест в защита на съда в града

В Чепеларе  Сдружение "Заедно за Чепеларе" започна събирането на подписи срущу намерението да се закрие Райония съд в града. Подготвя се и мирен протест, който организаторите смятат да проведат както в града, така пред ВВС в София. Протестната подписка  ще бъде внесена във Висшия съдебен съвет още този месец. Припомняме на 08.06.2021г. и 15.06.2021г. във Висшия съдебен съвет предстои разглеждане и обсъждане на Доклада за съдебна реформа, който предвижда Този модел за съдебна реформа най-общо предвижда:

  •  промяна на родовата подсъдност, при която почти всички граждански и наказателни дела ще се разглеждат като първа инстанция от Окръжен съд гр.Смолян, а не от Районен съд гр. Чепеларе, а като въззивна инстанция по тях ще се произнася Апелативен съд гр. Пловдив.
  •  закриване на Районен съд гр. Чепеларе и трансформирането му в териториално отделение към Районен съд гр. Смолян.

Подписката се която ще разпространява  на обществени места в Община Чепеларе, в която чрез своя подпис, всеки гражданин може да изрази позиция против съдебната реформа, съгласно изготвения Доклад за Модел 4;

  •  В Подписката всеки гражданин може да заяви желание за участие в мирен протест на територията на гр.Чепеларе или пред ВСС в гр. София, като отбележи това и посочи телефон за връзка, съобщават от сдружението.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини