Момчиловци домакинства на Национален велотур идната събота

За първа година село Момчиловци ще бъде домакин на Национален велотур на 21 август т.г. под мотото „По пътя на лечебната вода в Родопите“. Почетен гост на събитието ще е посланика на Кралство Нидерландия Н.Пр. Юриен ван дер Хорст, който ще се включи във велообиколката. Кръговият маршрут от около 100 км. е асфалтов път и минава през четири общини – Смолян, Баните, Ардино и Мадан. Стартът е в Момчиловци от 8.30 ч., финалът също /17.30 ч./. Велотурът няма състезателен характер и цели популяризиране на Родопите като подходяща дестинация за този спорт и запознаване на участниците с лечебните извори по маршрута.
Програмата предвижда след официалното откриване в Момчиловци, колоездачите да потеглят по шосето в посока Баните. Там около 11 часа е планувано приветствие и музикална програма на площада. След това маршрутът ще ги отведе през Стоянов мост към Търън, където е предвидена кратка почивка. Посоката след това е през кв. Устово към Соколовци и Момчиловци.
Организатори на събитието са Кметство – с. Момчиловци и Община Смолян, а партньори са Областна администрация, Община Баните, Кметство – с. Търън, Михалково АД, местни спортни клубове и велоклубове в страната.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини