Съсед затвори вратата на комшиите си с бодлива тел, сложи и бариера на пътя / галерия/

    Стефан Мерджанов превърна цяла фамилия и момче-инвалид в затворници в собствения им дом. Спечелил дело срещу Община Смолян и доказал, че пътят е негов имот.

    От петък насам фамилия Сакалови, която живее в къща след миньорските блокове в Смолян преживява истниски ад. Съседът им Стефан Мерджанов опънал бодлива тел и затворил единствената входната врата към дома им. На пътя пък опънал синджир като бариера с надпис „частен имот“ и Сакалови не могат да ползват и гаража си. За това разказа Васил Сакалов, който потърси помощ от СмолянБГвести. Мъжът си дошъл преди няколко дни от Испания, където работи. Разказва, че заварил възрастните си родители психически рухнали, заради тормоза на съседа.

    „Превърна ни в затворници в собствения ни дом. За да излезем до магазина куцаме с бастуни тука по кози пътечки, заобикаляме през имоти на други комшии. Вратата е навъртяна с бодлива тел и не можем да излезнем“, жалва се Маргарита Сакалова. Тя и съпругът й Никола казват, че Стефан ги тормозел от години. Подавал жалби срещу тях за всичко възможно. Казват, че те обаче го осъдили за това, че построил незаконен гараж. „Нямаше да водим дело, ние сме възрастни хора, но той не спря да ни тормози. Даже подаде жалба, че тиквите по оградата ни му пречат, щото бил алергичен към тях“, допълват Сакалови. Най-трудно обаче е за сина на Костадин и Таня. Те казват, че синът им е инвалид. Трябва да посещава заниманията в Център „Звънче“. Двамата обаче са възрастни по на близо 70 години и не могат да го мъкнат по стръмните пътеки до улица „Миньорска“. „Миналия ден дойдоха и комшии да помогнат. Питате ли как го носихме тука нагоре. Сега като е затворник и никъде не може да излезне става нервен, агресивен“, споделя през сълзи Таня.

    Васил казва, че подали жалби до всички възможни институции, вклчютително до кмета Николай Мелемов и прокуратурата. Викали полиция, откъдето съставили акт на Мерджанов, че е е препречил пътя с колата си. Полицаите видели бариерата и бодливата тел.

    СмолянБГвести се опита да разговаря и със Стефан Мерджанов. Опитахме се да разберем защо е заградил с бариера пътя. Той категорично отказа да застане пред камерата ни. През заключена врата обясни, че пътят, който виждаме всъщност не е път, а негов имот. Водил дела срещу Община Смолян и спечелил на трета инстанция в София. На свой ред обвини фамилия Сакалови, че те го тормозели от години.

    Съседи разказаха, че Мерджанов създавал проблеми на всеки, който дръзнел да мине по пътя. “Това откакто се помним е път. Ако всички започнем да заграждаме улицата пред къщите си, докъде ще стигнем. Нека институциите бързо да решат проблема. Срамота и беззаконие е всичко, което се случва. Стари и болни хора и да ги затвориш в къщата им, линейка да не може да мине“, гневяха се съседите.

    Дали прокуратура и полиция ще се намесят, предстои да видим. А Община Смолян започва процедура по отчуждаване на имота, каза зам.-кметът инж„ Марияна Цекова.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини