Дарители откликват на призив на рехабилитационна болница в Перник

Дарители откликват на призив на Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация /МБДПЛР/ в Перник.Това съобщи управителят на здравното заведение Емил Ненков.
Българка, живееща във Франция е дарила 60 комплекта бельо. Жената се е отзовала на повик на Ненков, че болницата има нужда от всякакви дарения - от прозорци до хапчета. Капацитетът на здравното заведение е 60 легла, ново бельо ще има за всички, доволен е Ненков.

С помощта на още няколко дарители е подменена дограмата и са ремонтирани три стаи, получени са нови електроуреди.

На предстоящо заседание на Общинския съвет в четвъртък ще бъде разгледано предложение за промяна в капиталовите разходи на бюджета на община Перник. С него се цели да бъдат осигурени средства за отопление на сградата на болницата. В момента пациентите се отопляват с електрически печки.

"МБДПЛР - Перник" е правоприемник на строен от мината профилакториум през 1959г. На три етажа има по 18 стаи с по 2-3 легла, всяка със самостоятелен санитарен възел. В цяло крило на болницата е разположена физиотерапия, здравното заведение има и голям физкултурен салон, огромна столова, кухни, пералня, работилници и дори киносалон. От 1970 до 1990 г. профилакториумът е бил база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация - Овча Купел, София. В момента община Перник е едноличен собственик на капитала. Сега тук се лекуват болни от инсулт, инфаркт, посттравматични състояния и др.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини