Община Перник иска да прекрати концесията на градския плувен басейн

Да бъде прекратена концесията на плувния басейн в градския парк в Перник, предлага общинска комисия за контрол на сключените концесионни договори. Контрактът е от март 2002 г. за 35-годишен период на експлоатация. Съгласно договора градският плувен басейн е трябвало да бъде преустроен и модернизиран до 24 май 2002 г. Разрешителното за строеж включва и монтиране на пречиствателно съоръжение, отоплителна инсталация и възобновяване на амортизирани подземни комуникации, както и ремонт на съблекалните.

При направена проверка на място през октомври миналата година било установено, че басейнът не е годен да функционира. Съоръжението не се поддържа в добро състояние - има разрушени плочки, падаща мазилка, множество пукнатини по дъното и четири поникнали дръвчета в басейна. Водният бар също бил разрушен, констатирали още инспектиращите.

Концесионерът имал ангажимент и да поддържа декоративно езеро в Градския парк. Комисията констатирала, че то е източено, съхранява единствено дъждовна вода. Езерото било пълно с отпадъци, растителността край него не се почиствала. Концесионерът не е изпълнил ангажимента си да инвестира ежегодно не по-малко от 1500 щатски долара, не е предоставил фактури за извършени от него инвестиции, твърди комисията. Освен това проверяващите установили непогасени задължения за данък недвижими имоти на обща стойност 14 357 лв.

Предложението за предсрочно прекратяване на концесията ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет утре.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини