Първи благотворителен събор за набиране на средства за ремонт на храма "Св. Петка" в Бобораци

С тържествена света литургия, водосвет и освещаване на иконите ще започне утре първият благотворителен събор за набиране на средства за ремонт на храма "Св. Петка" в село Бобораци, съобщиха от община Радомир. Проявата е по инициатива на църковното настоятелство и местен инициативен комитет. Кампанията е под наслов "В Бобораци на мегдана" и е подкрепена от общините Радомир и Перник.

Празникът ще бъде открит официално от кмета на Радомир Пламен Алексиев. Гостите на събора ще могат да опитат гозби от Радомирско и околията, представени в кулинарно състезание. Разнообразието ще бъде допълнено с благотворителна изложба на ястия. В подкрепа на каузата ще се включат и произведения на деца. За най-малките жители и гости на Бобораци е организирано забавлението "Пейте, танцувайте, рисувайте и майсторете за радост на всички".

Очакват се около 400 участници от Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска и Софийска област. Съборът няма конкурсен характер. Сред гост-изпълнителите са Денис Махуров, Орлин Делибалтов, Ива и Велислава Костадинови, Георги Гьолски, Габриела Миланова, Валерия Момчилова и др.

Храмът "Света Петка" в Бобораци е построен през 1868 година. Утрешната благотворителна инициатива е насочена освен към неговото подпомагане, и към възраждането на духа на народното веселие и родовите срещи.

Организаторите препоръчват облеклото да бъде фолклорна носия.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини