Учител от Неделино с годишната награда на фондация „Св.Св. Кирил и Методий“

Д-р Светозар Любомиров, учител по „Български език и литература“ в Неделино спечели годишната награда на международната фондация „Св.Св. Кирил и Методий“ за хуманитарни науки. Наградата „Проф. д-р Петер Фишер-Апелт“ за постижения на учители в хуманитарната област се връчва след конкурс на учители от цялата страна.

Д-р Любомиров, който е и автор на методически трудове по литература и на художествени творби, е избран за финално интервю с още 10 свои колеги от всички училища в страната.

За участие в конкурса се номинират учители по български език и литература, преподаващи в училища, които през една от последните три учебни години имат ученици, класирани от 1 до 15 място в Националния кръг на олимпиадата по български език и литература  в гимназиалния етап, а номинирането се извършва от ръководствата на съответните училища.

Излъчването на победителя е  от Комисия, в чиито състав се включват представители на фондацията и по един представител от Министерството на образованието и науката и от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Наградата на д-р Любомиров е в размер на 600 евро като 500 евро са за спечелилия учител, а 100 евро  за библиотеката на училището, в което преподава.

 
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини