Две рани в трупа на мечката, потвърдиха, че е женската, убивала животни /ГАЛЕРИЯ/

    Днес при проверка в района на село Арда експерти на РИОСВ – Смолян откриха труп на кафява мечка, маркирана с GPS нашийник. Инспекцията беше сезирана, че от събота срещу неделя е преустановено предаването на сигнали за движението на мечката.
    Трупът на мечката е намерен с рана в областта между гърдите и корема при извършен оглед в дере на около 50 м от последните къщи на село Арда, община Смолян. На място е сформиран екип с представители на РУ „Полиция“ -  Смолян, и на ТП „ДГС Смилян“ за изясняване на обстоятелствата по случая. 
    Маркираната мечка е била с две малки мечета, които не са открити при огледа в района.  
    В периода от началото на септември до сега в района на селата Арда, Горна Арда и Могилица, община Смолян, са нанесени общо 8 щети върху селскостопанско имущество, като за 4 от тях през последната седмица е доказано – чрез сигналите на нашийника, че са извършени от тази мечка.
    В селото казват, че са си отдъхнали. Притеснява ги обаче набезите да не продълржат от малките на убитата мечка.
    Никой в селото не е чувал някой да се заканва да се саморазправи с хищника. Допълват, че убийството й по този начин не е най-доброто решение, но в случая държавата не е взела никакви навременни мерки.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ве
      Веско
      16 0
      19:44, 5 окт 2021
      Кога държавата се намесва навреме........
      При положение че е имала нашийник, и се е знаело какви ги върши защо е това бездействие. Поздравявам човека който е взел нещата в свои ръце. Може би е спасил още някое и друго домашно животно, а защо не и човешки живот!
    • 2
      Дж
      Джули
      5 0
      23:11, 6 окт 2021
      Щом е простреляна в областа на гърдите, тя се е изправила на стрелеца и той е стрелял за да се защити.
    Последни новини