Гимназията по транспорт в Хасково с проект с екологична насоченост

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    През изминалата седмица в Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ се състоя първата партньорска среща по проект „GoGreen: Възобновяемите енергийни източници свързват нациите“. Проектът е по Програма Еразъм+ и в него хасковската гимназия си партнира с професионални гимназии от Кайзерслаутерн - Германия и Нимбурк - Чешка република.

    Проектът е с екологична насоченост, тематиката му е в областта на възобновяемите енергийни източници (биогаз, слънчева енергия, аквапоника, електрически превозни средства, водород и др.) в различни професионални сфери.

    В срещата взеха участие екипите от трите училища и на нея бяха планирани предстоящите дейности по проекта. През месец март 2022 година 10 ученици от ПГТАТ ще посетят гимназията в Германия, а през есента - в Чехия. В края на месец април следващата година ПГТАТ ще бъде домакин на чешките и германски ученици.

    По време на престоя си чешките и германски гости разгледаха с интерес кабинетите и техническото оборудване по автотранспортна техника, инсталацията по аквапоника и зеленчуковата градина на ПГТАТ.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини