Четири катастрофи с ранени участници в движението станаха през почивните дни

На 09.10.2021 г. около 08.00 ч. в с. Чавдар, общ. Доспат, на кръстовище между ул. "В. Левски" и ул. "Драгиева чешма", поради изгубване на контрол над МПС е възникнало ПТП с лек автомобил "Мерцедес С200", управляван от 66-годишен местен жител. В резултат на произшествието леко ранени са пътниците в автомобила - две жени. Едната, 43-годишна, е с натъртен гръден кош, а другата жена на 70 години е с натъртвания в областта на главата. Използвани са обезпасителни колани.  
На същата дата, около 18.00 ч. на път III-197 /Сатовча-Доспат-Девин/ при км 58+800 поради движение с несъобразена скорост при мокра настилка и заради релефа на пътя, 19-годишен младеж от гр. Пловдив губи контрол над управлявания от него лек автомобил "Мерцедес С200“. В резултат на ПТП–то, водачът е леко ранен с натъртвания в областта на ляво рамо, без опастност за живота. Използвани са обезопасителни колани. 
На 10.10.2021 г., около 08.00 часа на път II-86 при км 64-ти /в близост до отбивка с. Забърдо/ е възникнало ПТП между два автомобила. Лек автомобил "Сузуки Вагон", управляван от 61-годишна жена от гр. Пловдив, при навлизане в лява крива не се съобразява със състоянието на пътя /мокра пътна настилка/, в резултат на което губи контрол над управляваното МПС и се блъска последователно в еластична ограда в ляво и в насрещно движещия се товарен автомобил „Ивеко“, фирмена собственост, управляван от 19-годишен от с. Върбина. В резултат на инцидента жената получава болки в гръдната област. Пострадалата е транспортирана в МБАЛ "Д- р Братан Шукеров" - Смолян за допълнителни изследвания и по-късно освободена за домашно лечение. Обезопасителните колани са използвани.
На същата дата около 16.40 ч. на път III-867 /с. Средногорци - гр. Мадан/ лек автомобил "Форд Фокус", управляван от 22-годишна жена от гр. Мадан, поради несъобразена скорост спрямо атмосферните условия /мокра пътна настилка/, навлиза в дясна крива, автомобилът се поднася и навлиза в лявата част на пътното платно, вследствие на което се блъска в насрещно движещите се МПС - лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 40-годишен мъж от с. Средногорци и лек автомобил "Тойота Корола“, управляван от 20-годишен мъж от с. Бориново.  Вследствие на инцидента е ранена жената, причинила  ПТП–то, тя е с наранявания в коремната област, а пътуващият в същия автомобил 32-годишен мъж е с контузия на главата и комоцио. И двамата са без опасност за живота. Прегледани са в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ - Смолян и са освободени за домашно лечение. 
Местопроизшествията са посетени от екипи на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини