Двама перничани са пострадали след побой, трима са задържани за унищожаване и повреждане

Двама перничани са пострадали след побой помежду им.
Инцидентът е станал на 08 октомври, около 11,00 ч., на ул. „Бучински път“ зад жилищен блок, в пернишкия кв. „Изток“. Скарали се, а впоследствие и сбили 38 и 28-годишни мъже от областния град. По първоначални данни спорът им възникнал за жена. 38-годишният получил фрактура на горен крайник и хематом на мозъка, а по-младият е без сериозни наранявания. Двамата са познати на полицията. Започнато е досъдебно производство и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Трима са задържани за унищожаване и повреждане.
Сигнал за скандал и побой между трима перничани е подаден на 10 октомври във Второ РУ. Мъжете на възраст 18, 32, и 41 години били употребили алкохол, дори преди това двама от тях пили заедно. Няма пострадали сериозно, но е счупено стъкло на междуетажна площадка на блока, където възникнал побоя. Тримата са задържани за до 24 ч. с полицейска мярка. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Досъдебно производство за простреляно куче е започнато от служители на Второ РУ.
На 09 октомври, около 12, 00 ч., в дежурната част на полицията е подаден сигнал от 28-годишен жител на с. Студена, за простреляно куче, което след операция останало в тежко състояние. Органите на реда изяснили, че животното е простреляно в областта на гръдния кош когато е било извън двора на стопанина. След проведени оперативно-издирвателни действия, в стопанска сграда на съседен на пострадалия мъж двор е открита и иззета гладкоцевна пушка и гилза.
Започнато е разследване по чл. 325 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора прокуратурата.

Две бързи производства са започнати в Перник през почивните дни.
На 09 октомври, около 30 минути след полунощ, в кв. „Църква“ бил проверен лек автомобил „Опел Фронтера“ с водач 34-годишен от гр. Батановци. Алкохолната му проба с техническо средство се оказала положителна – 1, 57 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.
С 1, 64 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Пежо“ 47-годишен от областния град. Мъжът бил проверен на 10 октомври, на път I-6, в района на гр. Перник. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка. Работата по документиране на случаите продължава.

10-годишно момиче е пострадало при пътнотранспортно произшествие.
Инцидентът е станал вчера, на ул. „Средец“ в областния град. Лек автомобил „Мини Купър“, управляван от 19-годишна девойка се ударил в дърво, след което се завъртял и се озовал в ограда. Пострадало е возещото се в автомобила 10-годишно момиче, което е с фрактура на ключица на горен крайник. Извършен е оглед от разследващ полицай и е започнато досъдебно производство.
Действията по разследването продължават.

Лек автомобил е изгорял в пернишкия кв. „Църква“. На 08 октомври, около 04, 00 ч. е подаден сигнал за горящ „Опел Астра“. Един противопожарен екип реагирал на повикването, но въпреки намесата на огнеборците колата е изгоряла напълно. Причината не е установена. Извършен е оглед от служители на Второ РУ и е започнато досъдебно производство.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини