Предупреждение за опасно време в Смолянско - оранжев код за значителни валежи

За 15.10.2021 г. НИМХ издава предупреждение от втора степен - оранжев код в 16 области, а в 10 области предупреждението е от първа степен - жълт код за значителни валежи от дъжд. За Смолянска област кодът е оранжев. Прогнозата е за значителни валежи, на отделни место до 65 литра на квадратен метър. Утрото в Смолян е облачно и студено, термометрите показват 4 градуса. През деня ще вали дъжд, над 1500 метра валежите ще са от сняг. Максималната температура ще достигне 8 градуса.

Днес ще се задържи облачно и дъждовно, като валежите ще продължат и през нощта срещу събота. На много места от Централна България количествата ще са значителни. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от североизток. Максималните температури ще са от 5-6° на места в Западна България до 17-18° по Южното Черноморие.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг, в сутрешните часове в Западна България и на по-малка височина. Ще духа умерен вятър, предимно от изток, по най-високите части на Рила и Пирин – силен от юг. Максималната температура на 1200 ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини