Предупреждение за разливи от реките Арда и Марица заради упоритите валежи

За значителни повишения на речните корита в много райони на страната, включително и в Хасковска област, заради дъжда, който вече цяла седмица почти не е спрял, предупреждават от Министерството на околната среда и водите.

С повишено внимание се следят в Хасковска област р.Марицаи Арда, от които се очаква да има  наводнения. От  Марица -по основната река и в  притоците й, включително и реките Харманлийска, Азмака-Бисерска река, р. Бисерска, р. Узунджовска, р. Коджадере, р. Лозенска, р. Банска. От Арда -по основната река и в притоците й, сред които и р.Върбица.

Системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа на НИМХ прогнозира, че Водното ниво на р. Марица при гр. Харманли ще премине над жълтия праг на предупреждение във вечерните часове на 16-ти.

А при  Свиленград ще премине над жълтия праг на предупреждение в сутрешните часове на 16-ти октомври. А в сутрешните часове на 17-и , в неделя, има вероятност водното ниво да премине и над оранжевия праг за предупреждение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    :)
    : )
    5 -6
    23:10, 15 окт 2021
    И по тази линия ще падне реване.
  • 2
    Ре
    Реалист
    12 -2
    01:13, 16 окт 2021
    Жалка и популиска статия....
    Язовирите Ивойловград че и Копринка са на минимум, че едва ли този дъжд може да ги напълни...
Последни новини