Спипаха турчин с 1 млн. крони, скрити в тир

    38-годишен турски гражданин е привлечен като обвиняем за пренасяне на 1 000 000 недекларирани норвежки крони на обща стойност 200 341 лева, съобщиха от прокуратурата.

    На 16 октомври 2021 г., около 00:55 часа, чужденецът пристигнал на граничния пункт „Капитан Андреево“. Той пътувал с товарен автомобил Волво с турска регистрация. Митничарите извършили проверка на тира, по време на която под калъфа на дюшека на горното легло в кабината на влекача открили недекларираните норвежки крони. Товарният автомобил е пътувал от Норвегия за Турция през България.

    Под надзора на прокуратурата в Свиленград е образувано бързо производство. Водачът на автомобила Т.Ю е привлечен в качеството на обвиняем за престъплението - не е декларирал пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери.

    Спрямо Т.Ю е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3 000 лева. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на прокуратурата в Свиленград.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини