Четирима медици с награди "Лекар на годината" в Хасково

    Кардиоложката д-р Александра Милева е "Лекар на годината" за региона на Хасково. Дългогодишната началничка на Трето вътрешно отделение в Хасковската болница и началник на Областната болница в периода от 1999 до 2002 година, получи почетен знак и грамота на церемония днес в зала “Хасково“ от председателя на Районната лекарска колегия д-р Георги Христов.

    Наградите "Лекар на годината" са ежегодни и се връчват по повод по повод 19-ти октомври, обявен за Ден на българския лекар. Той се чества се от 1996 г., когато БЛС избира за покровител Свети Йоан Рилски.

    Честта за д-р Милева е за дългогодишната й практика в областта на кардиологията. Тя завършва медицина през 1979 г. в Медицинския университет в Пловдив. През целия си професионален път работи в Хасково. И до момента поддържа лекарската си практика.

    Наградата в категорията за дългогодишна дейност в медицината и приноса в развитието на специалността, тази година е за дългогодишния началник на ОАИЛ в МБАЛ-Хасково д-р Добри Петков. Той е с 45 години стаж. Завършил е медицина в Пловдив. През 1981 г. става началник на създаденото тогава отделение по анестезиология и реанимация в Хасковската болница, което ръководи и до днес.

    За развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация номинацията „Лекар на годината 2021“ от регионалната лекарска гилдия получи и доц.д-р Владимир Гончев. Възпитаникът на Хасковската математическа гимназия и , момента той е ръководител на катедрата по „Вътрешни Болести, Фармакология, Педиатрия, Социална Медицина, Медицина на Бедствените Ситуации, Компютърни Технологии, Латински Език“ към Медицински Факултет на Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас.

    Наред с опитните медици, бе отличен и млад техен колега. Наградата в категорията „Ти си нашето бъдеще“ е за д-р Иван Митев. Той е завършил медицина преди две години, през 2019 г,, в Тракийския университет в Стара Загора. Специализант е в отделението по анестезиология и реанимация на МБАЛ-Хасково. Номиниран е от колегите си за добрите си морални и професионални качества, които е демонстрирал до момента в работата си.

    В същите категории от регионалните награди д-р Иван Митев и доц. д-р Владимир Гончев са номинирани и в Националното издание на "Лекар на годината 2021". Те ще бъдат раздадени на официална церемония в столицата, съобщи д-р Николай Колев, който преди месец беше избран за член на УС на Българския лекарски съюз.

    С поздрав към медиците с предстоящия празник се обърна и областният управител на Хасково Минко Ангелов. Той връчи почетен плакет за ръководената от него съсловна организация на председателя на Районната лекарска колегия д-р Георги Христов.

    За празника колегите си поздрави и д-р Милева. Тя отбеляза, че работещите в МБАЛ-Хасково лекари са едни от най-добрите в България като квалификация и възможности.

    Изключително динамични и натоварени, изпълнени с много удовлетвореност, но и с много негативни емоции покрай тежката ситуация с ковид вълната, са първите две години от реалната му лекарска практика за младият лекар д-р Митев. Въпреки това той отново би избрал професията лекар.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ат
      Атанас
      47 0
      17:46, 18 окт 2021
      Д-р Добри Петков е пример за Човечност и Професионализъм, най-малкото, което можем да направим за този Човек е поне да бъде Почетен Гражданин на Хасково. Няма човек, или негов близък в този град, който да не му дължи Уважение!
    • 2
      Не
      Не думай бе!
      24 -5
      20:03, 18 окт 2021
      И Гончев награден!?!? Че какъв лекар е тоя??? Пълен смях!
      • Па
        Паржу
        24 -4
        20:34, 18 окт 2021
        Тя и Милева не е за награждаване, къде двете ръце вдига, къде други два крайника. Така си прави кариерата. Гончев същия случай, ама с ибрикчийство.
      • До
        Добро момче от БКП
        18 -2
        23:40, 18 окт 2021
        Добро момче с родители от БКП, винаги върви добре.Хабер си няма от истинска медицина, но доцент и преподава в Медицинския факултет на Университета в Бургас.Срам за гилдията и той с награда.
    • 3
      Бо
      Божидар
      34 -1
      20:39, 18 окт 2021
      Аз виждам двама достойни медици сред наградените, д-р Добри Петков и младия д-р Иван Митев. Другите двама са недоразумения в медицината, всеки по свой си начин.
    • 4
      Аз
      Аз
      24 -2
      21:24, 18 окт 2021
      Пълен смях,др Гончев!Абе вие хората ги взехте за мезе.
      • То
        Той
        23 -1
        21:25, 18 окт 2021
        Къде е практикувал,освен по държавни службички.
      • Но
        Номенклатурчик
        18 0
        23:46, 18 окт 2021
        Гончев сигурно е забравил, че в партията на родителите му БКП имаше такава позиция-Номенклатурчик.Не можеш нищо, не знаеш нищо, не правиш нищо, но управляваш и дори за правата линия на партията поучаваш, защото тлъсти пачки получаваш.Комунистическите мекерета в тази страна са като днешния нашумял вирус Ковид-19.Никога не можеш да ги изчистиш, защото лесно мутират и оцеляват.
    • 5
      До
      ДОКТОР
      12 0
      09:27, 19 окт 2021
      Доктор Гончев????Ама той себе си не може да излекува.
    • 6
      Ко
      КОЛЕГА
      4 0
      09:40, 19 окт 2021
      Поздравления за Д-р Милева! 42 /четиридесет и две /години отдадени за лечение и профилактика на сърдечно-съдовите заболявания.За някои -нищо ,за други -много.Важното е личното удовлетворение .
    • 7
      Хр
      Христина ДИМИТРОВА
      3 0
      21:09, 19 окт 2021
      Горди сме с нашия възпитаник д_р ИВАН МИТЕВ--прекрасен човек,със силна воля и желязна логика.Респект и уважение към неговия висок професионализъм и всеотдайност за здравето на хората.Бъде здрав е щастлив,ДОКТОРЕ! МЕЧТАЙ,ДЕРЗАЙ И ПОБЕЖДАВАЙ!
    • 8
      Жив и здрав да бъде др иван митев а останалите саа живи утрепки
    Последни новини