Ученици от ПГТАТ на международен обмен в Турция

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    Учениците от Професионалната гимназии по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково участваха през изминалата седмица в международения обмен „Рецепта за приятелство“.

    Срещата е част от дейностите по проект „Колективни действия за уважение и съпричастност“ /CARE/, финансиран от програма „Еразъм +“.

    Партньори в проекта са Румъния, Полша, Литва и Турция, като от всяка държава участваха по шестима ученици.

    Срещата се състоя в Балъкесир, Турция, а учениците от хасковската гимназия бяха заедно с трима свои учители.

    По време на престоя им представителите на всички партньорски училища разгледаха турската гимназия. Всеки ден учениците и учителите имаха различна програма, включваща дискусии за справяне с тормоза в училище, уъркшопи с различни интерактивни игри, а през свободното време им бяха организирани спортни дейности в спортния салон на училището. Имаха възможността да се запознаят с турските обичаи и култура, както и да опитат традиционни ястия за региона.

    През един от дните от престоя бе организирана екскурзия до античния град Троя и Светилището на Богинята Атина в крайморския град Асос.

    Участниците от ПГТАТ бяха щастливи, че имаха възможността да създадат приятелства с учениците от страните партньори. Очаква се през февруари останалите партньори от проекта да посетят хасковското училище.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини