В Северна Корея забраниха смях, алкохол, рождени дни и погребения

Севернокорейците не трябва да показват каквито и да било признаци на щастие в продължение на 11 дни. Забраната влезе в сила по случай 10-годишнината от смъртта на лидера на страната Ким Чен Ир.

Ограниченията включват забрана за смях и алкохол по време на траурa.

Днес, 17 декември, на годишнината от смъртта на Ким Чен Ир, на севернокорейците е забранено да ходят в хранителните магазини.

"По време на траур не трябва да пием алкохол, да се смеем или да се занимаваме с развлекателни дейности. Дори ако член на вашето семейство умре, докато траурите за Ким Чен Ир, не ви е позволено да плачете силно и тялото трябва да бъде изнесено, след като траурът приключи. Хората също не могат да празнуват рождените си дни, ако попадат в периода от тези 11 дни", коментира жител на страната.

Погребалните събития се провеждат ежегодно, обикновено те продължават 10 дни, но този път има ден допълнително, поради 10-тата годишнина.

"Миналата година много хора, които бяха хванати пияни по време на траур, бяха арестувани като идеологически престъпници. Те бяха отведени и никога повече не са били виждани", казва източникът.

Ким Чен Ир, който управляваше държавата от 1994 до 2011 г., почина от сърдечен удар на 69-годишна възраст. Той е баща на сегашния върховен лидер Ким Чен Ун. Неговото управление съвпадна с един от най-мрачните периоди в историята на Северна Корея - гладът в средата на 90-те години. Около 3,5 милиона души загинаха за четири години.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини