Димитровград ще посрещне Новата 2022 година с концерт на Тенчо Тенчев и "Прабългари"

С концерт на известният тракийски народен певец Тенчо Тенчев и фолклорната формация "Прабългари" Димитровград ще посрещне Новата 2022 година. Празникът в Димитровград ще бъде под мотото „Заедно в новогодишната нощ“. И тази година общината е подготвила програма с акцент към българския фолклор.  На централния площад "България" димитровградчани и гостите на града, които обичат да празнуват на открито, ще могат да изпратят старата и да посрещнат новата година под звуците на близо час и половина програма с музика на живо.  Концертът ще започне в 23.30ч. и ще продължи до един часа на 1 януари. На сцената с народния изпълнител ще се качат и музикантите от оркестър "Прабългари" и народната певица Марияна Енева.

И тази година за празнуващите Община Димитровград осигурява по чаша безплатно червено вино за новогодишната наздравица, което ще се предлага от коледната къщичка "Гостилницата". В полунощ небето над града ще бъде озарено от празнични илюминации, които   ще ознаменуват настъпването на новата 2022г. Освен пред грейналата елха, която е най-голямото живо коледно дърво в Европа, димитровградчани ще могат да се снимат и с красивата празнична украса на площада. 

Тенчо Тенчев е носител на над 20 награди от национални и международни фолклорни конкурси. Отличен със Златен плакет от Национален събор на народното творчество в Копривщица и приз от събора на народното творчество в Рожен. Носител на приза „Пазител на традициите“ връчена от А.Р.И.З – 7, в категорията фолклор – млади. От 2011 г. Тенчо Тенчев е ръководител на Група за автентичен фолклор „Златица“ и Детска вокална група „Златополче“ при НЧ „Просвета- 1921″ с. Злато поле.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Би
    Бинка
    6 -2
    00:25, 28 дек 2021
    Браво голяма новина маски да носим ли🦠☃️🌲🌲🌲😰
  • 2
    Ив
    Ива Димова
    0 0
    03:36, 1 яну 2022
    За тези пари толкова
Последни новини