Хазартните оператори декларират дължими държавни такси онлайн

В първия работен ден на 2022 г. хазартните оператори ще могат да декларират изцяло онлайн основата, върху която се начислява държавна такса. Те ще подават декларацията по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта през новата е-услуга „Декларация по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта“, достъпна с квалифициран електронен подпис (КЕП) в Портала за електронни услуги на Националната агенция за приходите от 04.01.2022 г.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че лицензираните организатори на хазартни игри имат задължение да декларират направените залози от хазартни игри и/или получените такси и комисиони за участие в тях, както и дължимите държавни такси върху тези стойности до 15-то число всеки месец. Досега те подаваха декларациите си по имейл. Хазартните оператори ще могат да използват новата електронна услуга, съгласно Правила за ползване на електронните административни услуги на НАП, предоставяни с КЕП.

За получаване на достъп до услугата от упълномощено лице е необходимо да бъдат подадени онлайн, през Е-портала на НАП, „Заявление за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на упълномощено лице“ или „Известие за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на упълномощено лице“.

Повече информация за новата електронна услуги и възможностите за достъп до Е-портала на НАП може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 (на цена, съобразно тарифата на съответния оператор).

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини