Зелена светлина за стария път от Хасково за Пловдив и Скобелевската отсечка към Чирпан

    Пътища, които отдавна чакат на дневен ред за ремонти на територията на Хасковска област, са включени в плановете на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

    Намеренията са заложени в програмата за ремонти на републиканските пътища на Агенцията.
    Амбициите на държавната пътна структура са в страната да бъдат отремонтирани в следващите 4 години 3100 км. от пътната мрежа, а необходимото финансиране е 2,8 млрд лв. Част от парите ще бъдат заделени през бюджета, а друга-от тол таксите.  
    Част от пътните отсечки са определени като много наложащи и затова са залегнали в плановете за рехабилитация още за 2022 година. 
    От АПИ представиха  през миналата седмица определените за спешен ремонт пътища.
    Даде се и картбланш на гражданите, които също могат да подават предложения за включване на други отсечки в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние. Те могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg, обявиха от МРРБ.
    В публикуваните за момента от АПИ карти на регионите със спешни пътни ремонти за реализация още през тази година, са отразени такива, които ще подлежат на основен и такива, които ще са в текущ ремонт.
    На картата на Хасковска област са отразени четири отсечки от републиканската пътна мрежа. На рехабилитация подлежат общо около  86 километра. 
    Сред тях за текущ ремонт е посочен старият път от Хасково за Пловдив, който е в доста окаяно състояние. Ремонтът му се отлага с години, тъй като се счита за слабо натоварен път, след пускането в действие на отсечката по АМ „Тракия“. Той обаче си остава доста предпочитан  маршрут от много хасковлии, които  пътуват към  Пловдив. Това е част от международният път Е-80, а за ремонт е предвидена частта от границата с Пловдивска област до Хасково.
     
    Други отсечки, които влизат в текущите ремонти в Хасковски регион, са от Свиленград до с.Маточина,  между Хасково и Минерални бани и трасето от Симеоновград към Стара Загора.
    За основен ремонт е предвидена отсечка на територията на Димитровградска община, чиято рехабилитация се чака от години.  Става въпрос за трасето от с.Скобелово през железния мост над р.Марица, който е затворен за преминаване от поне 15 години. След като тази отсечка бъде ремонтирана, това ще е най-прекият път от Върбица и Димитровград към Чирпан и пряка връзка с АМ „Тракия“. Затова и решението този път да бъде възстановен, защото сега на практика и почти неизползваем, е толкова важно, коментира кметът на Димитровград Иво Димов. 
    Огромни дупки, опасно за преминаване мостово съоръжение. Това е фактическото състояние на отсечката в момента. Тя се ползва само от рибари, които пускат въдиците по реката. „Това не е път за хора, става само за каруци и животни, казват двама риболовци,  дръзнали да преминат с автомобила си по опасния мост.  
    В предвиденият ремонт на трасето мостът също е заложен за рехабилитация.
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Хи
      хи
      38 -3
      17:29, 17 яну 2022
      Пак ли ще правим пътя Хасково-Пловдив ? Тази дъвка я слушаме вече 5 години
      • Ма
        Маркировка
        1 0
        21:14, 18 яну 2022
        Поне да направят, пак ще е добре.
    • 2
      Че
      чета фейсбука много
      18 0
      17:56, 17 яну 2022
      във фейсбука излизат много коментари по ремонта за пътя Пловдив Хасково и основното до колкото разбрах е че от Пловдив до област Хасково ще се ремонтира изцяло а в Хасковска област ще се изрязва и кърпи. Някой по запознат да каже как стоят нещата.
    • 3
      Ww
      www
      26 -4
      20:11, 17 яну 2022
      Ремонт на Хасково - Минерални бани??!! Това шега ли е? Беше ремонтиран преди години и си е направо в отлично състояние спрямо другите цитирани в статията. По-добре да продължат с Е-80 от Хасково към Харманли. Или Харманли - Маджарово. Или пътя за Ивайловград, че сега масово минават през Гърция. Хармали - Тополовград също е в пъти по-зле.
      • Пъ
        пътуващ
        6 -9
        09:03, 18 яну 2022
        Когато не си запознат и не пътуваш по тази отсечка,по добре не вземай отношение. Въпрос на време е да стане нещо непоправимо.
    • 4
      Ah
      aha
      14 0
      09:40, 18 яну 2022
      Проблема с моста на Скобелево е заради кариерата за пясък на един хасковски бизнесмен.
    • 5
      Тт
      ТТ
      4 0
      14:38, 18 яну 2022
      Хасково - Мин.Бани? Ремонт? Алооо, какъв ремонт? Пране на париииии! Такъв асфалт няма и магистралата! Че от правене пътища в община Мин. бани, кварталните в Хасково тънат в кратери!
    • 6
      Ха
      хасковлия
      0 0
      18:54, 20 яну 2022
      А Хасково кога смята кметя да го ремонтира. Толкова зле отдавна не е било! Алооо кмете!!!?
    Последни новини