Заловиха подпалвачка на дървена постройка в Кърджали, разследват я

Досъдебно производство за палеж на дървена постройка в областния град е образувано в РУ-Кърджали. Произшествието е станало на 28 януари около 3 часа. Огънят е бил потушен от екип на службата в Кърджали. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед на мястото на произшествието, след което е започнало разследване. При организираните издирвателни действия като съпричастна към случая е задържана 56-годишна жена. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по изясняване на фактите и обстоятелствата.

. Разследване за палеж е започнато в РУ-Кирково, след като вчера около 13 часа изгорели 3 дървени гаража в село Подкова, техника и селскостопански инвентар. Два екипа от РСПБЗН-Подкова и участъка в Бенковски загасили огъня, преди да се прехвърли на още 8 гаража и сграда в близост до пожара. Дежурна оперативна група от РУ-Кирково е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс. Група „Криминална полиция“ и разследващ полицай работят за установяване на причината за пожара и евентуален извършител.

. Къща в село Калоянци се запалила вчера около 11 часа. При пристигането на екипа от РСПБЗН-Кърджали горял първият етаж на сградата. Огнеборците потушили огъня, който унищожил: мебели, дограма, опушени били около 100 кв. м стени. Спасен е бил вторият етаж на сградата. На място е бил е екип на Центъра за спешна помощ, който установил, че собственикът на къщата няма наранявания.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини