Златаровска седмица в ПГ по туризъм

      В условията на извънредна пандемична обстановка и тази година в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Кърджали, стартира седмица, изпълнена с различни ученически изяви, посветени на Патронния празник на училището. По традиция той се отбелязва на 16 февруари, но още в понеделник учениците от VIII-ми и IX-ти клас имаха възможността да се насладят на театрална постановка, наречена „От всичко по малко“. Група ентусиасти, под ръководството на артистичния и неподражаем учител Георги Гарабедян, сътвориха микс от етюди, които представиха на своите съученици. Те решаваха игрословици, съставяха думи, демонстрираха различни сръчности, а венецът на изявата бе етюд от „Ромео и Жулиета“, посветен на празника на любовта – св. Валентин.

          Във вторник новопостъпилите осмокласници произнесоха традиционната Златаровска клетва в Актовата зала на училището и се запознаха с основни моменти от живота и делото на проф. д-р Асен Златаров. Почит към личността на Асен Златаров  бе отдадена официално с поднасяне на цветя и караул пред портрета му.

Изявени златаровци получиха грамоти и предметни награди за активно участие в училищния живот и за принос в издигането на престижа на гимназията ни.

Театралните изяви на учениците под надслов „Ден на таланта“ продължиха и в  сряда – 16 февруари, където актьорските умения на златаровци очароваха всички присъстващи.

     В четвъртък, 17 февруари, дойде ред и на „най-вкусния“ момент. Под ръководството на инж. Делка Христова гимназисти от XI“а“ клас, професия „Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост“ , представиха стилна изложба - базар на сладкарски изделия, които предизвикаха заслужен интерес.

     ПГТ „Проф. д-р Ас. Златаров“ благодари за любезното съдействие на г-н Гълъб Бочуков, директор на ДТ „Д. Димов“ – Кърджали и родител на наши възпитаници, който осигури сценични костюми за участниците, а също и на ръководството на ПГИ „Ал. Константинов“ за предоставянето на зала „Асара“, в която се осъществи представлението в понеделник.

     Учители, родители  и директорът на Професионална гимназия по икономика „Ал. Константинов“ г-жа Мариела Попова, съпреживяха заедно с учениците

всички вълнуващи моменти и емоции от седмицата посветена на патрона на училището.

     Желаем на всички ученици, колеги и родители здраве и много успехи!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини