Задължително с вериги в цялата Смолянска област, остава ограничението за товарните автомобили

Между 30-40 см е новата снежна покривка по високите части на Смолянска област. На места продължава да вали слаб сняг. Движението за всички моторни превозни средства по републиканската пътна мрежа е задължително с вериги, информира дежурният в Областното пътно управление.

Остава в сила ограничението за движение на товарните автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета.

Пътищата са заснежени и се почистват. Цялата налична техника е на терен,уверяват от пътно управление.  Припонмяме ви снощи на Пампорово се образува километрична опашка. Имаше редица закъсали коли, както и множество леки катастрофи. Според шофьорите голямото задръстване се причинило заради закъсали  турски автобус, товарен камион и джип, който се ударил в преспа край пътя. За да овладеят ситуацията полицейски патрули на входа на Чепеларе от към Пловдив не допускаха преминаването на коли без вериги. Вчера гневни шофьори заляха социалните мрежи със снимки и видеоклипове от леки катастрофи и колони от автомобили, заради непочистени пътища.

Според пътно управление снощното задръстване по пътя  Пампорово-Чепеларе е заради неспазване на ограниченията за движение на автомобилите, както и заради недобросъвестни шофьори дошли в курорта на ски с летни гуми на автомобилите си.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини