Вместо банкомат, крадци взривиха банката и себе си

Сложили твърде много динамит и съборили сградата върху себе си

Двама крадци загинаха заради грешка в изчисленията. Те се опитали да взривят банкомата на банков клон в белгийско градче.Заложили обаче такова количество експлозив, че вдигнали във въздуха себе си и сградата на банката.Силната експлозия толкова увредила сградата на Record Bank в градче на 90 километра от Брюксел, че тя трябва да бъде съборена.Когато пристигнала на място, полицията първо открила мъж с тежки наранявания.

Малко след това той починал в болница. Полицаите открили в него документи за самоличност от Косово.Часове след това, при претърсване на руините, специалисти по взривните вещества открили и тялото на втория крадец.По данни на разследващите мъжете са искали да отворят банкомата с динамит.На мястото обаче са открити остатъци от много по-голямо количество експлозив, отколкото е било необходимо за отварянето на банкомата.

"Не са изчислили правилно количеството експлозив", обяснява говорител на местната полиция.Има подозрения за връзка между този инцидент и опит отпреди две седмици да бъде ограбена същата банка. 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини