Ден на водата в Езиковата гимназия

На 24 март в ЕГ „Христо Ботев“  се  проведенеобичаен час по химия.

Часът беше посветен на Световния ден на водата – 2022г. Мотото тази година е „Подземниводи-да направим невидимото-видимо”. В часа гостуваха седмокласници от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“-Кърджали и ОУ „Н.Й.Вапцаров“, с. Рани лист.

С голямо желание, леко и непринудено, на високо научно ниво, забавно и атрактивно учениците сътвориха цял спектакъл: презентации за същността на водата, значението й за човека и природата; собствени и превеждайки ги от английски, опитни постановки и експерименти за рН на различни препарати, употребявани в бита; на разтвории влиянието им, като резултат от човешката дейност за замърсяване на подпочвените води.Учениците от 9А и 9Е клас с ентусиазъм се изявиха като млади химици, увличаха и включваха и гостите в часа. Сякаш в познавателна игра разкриха подчертан научен интерес  и богати знания с практико-приложен характер.

Новият кабинет по химия в училището– уютен, богато оборудван и снабден с всичко необходимо за модерен, учебен процес – специална мебелировка, опитна стъклария, богат набор от реактиви, молекулни модели, карти и нагледни материали, стана невероятна сцена за младите химици.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини