Осъдиха община Смолян за бездействие, заради дупка на пътя. Тя се оказа причина джип да си среже гумата

 Дупка на пътя в Смолянският квартал Устово доведе до осъждането на Община Смолян. Това се случва след като застрахователна компания поискала общината доброволно да изплати по-малко от 300 лева, щети по гумата на кола, която пропаднала в ямата. От Общината обаче отказали и сега е възможно освен тази сума да трябва да платят и над 600 лева разноски и лихви по делото. 

Историята по казуса започва през август миналата година. Джип "БМВ Х5" пропаднал в дупка на пътя. Жената, която била зад волана извикала КАТ. Според униформените джипа  преминал с дясната част през дупка, при което се е сцепила предна дясна гума. Имало и щета по джантата.  От застрахователната компяния, след като изплатили щетата на жената, решили да потърсят парите си от стопанина на пътя в случая Община Смолян. След като не успели да се разберат по между си, застрахователите започват да търсят обезщетението по съдебен ред . 

В съда станало ясно, че въпросната дупка стояла дълго време и хората дори я "обезопасявали" с чували пълни с пясък.

РС-Смолян осъди Община Смолян да плати 288,00 лв. за нанесената щета върху гумата също и  разноски в едно с  лихва  по делото и производството в размер на над 600 лева. 

Решението не е окончателно и подлежи на Обжалване пред ОС-Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини