Смолян се обединява в спасяването на детски живот. Татуисти и художници ще работят за Дани!

 Смолянчани започват да се обединяват в името на един детски живот. За спасението на живота на 17-годишната Даниела от Смолян. Синеокото момиче спешно трябва да бъде оперирано в чужбина. В помощ на Дани в целия град има поставени кутии за дарения. 

Вече започна и различен начин за помощ. Някои започват да работят благотворитено за Дани. Известният смолянски татуист Ангел Кубатев е обявил в профила си във фб, че на първи април ще прави малки и средни татуировки на цени от 50 до 100 лева. Всички пари от работата му през този ден ще бъдат дарени на Дани. Художничката Елена Стефанова пък ще рисува реалистични портрети. Парите от тях отново ще отидат за спешната операция на Дани.

Те може би ще са само първите, които по този начин, с труда си ще се включат в спасяването на момичето. Предстои да бъде разкрита страница, в която всеки ще може да продаде нещо свое и парите да бъдат превеждани по дарителска сметка. В момента обаче такава все още не е разкрита. Даниела заедно с майка си провеждат поредния курс химиотерапия в стерилна среда, която ще приключи в средата на месец април. След това Дани ще трябва да се подложи на още два курса . Поради тази причина в момента не е възможно да бъде открита дарителска банкова сметка. За това са нужни двамата родителя и медицински документи от състоянието и лечението на детето. Когато се приберат в Смолян , родителите ще открият такава сметка на името на Даниела. Смейството все още очаква оферти за трансплантацията от клиники в чужбина. Група смолянски жени , за да не губят ценно време вече са поддели благотворителната акция за трансплантацията. От сега е ясно, че средствата за нея ще са непосилни за младото смейство. Както по-рано СмолянБгвести писа Даниела с диагноза Остра Лимфобластна Левкемия. Вече 10 години се бори с коварната болест, чрез химиотерапия и лъчетерапия без краен резултат. Единственият шанс вече е трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина.
Заедно всички можем да помогнем за спасяването на един детски живот. В трудните времена за всички ни, много от нас могат да помогнат с труда си - от хлебопекари и ресторантьори до шивачки и фризьори. Ако всеки от нас отдели средствата от само един ден труд, Дани ще има шанс да порасне, да бъде абитуриентка и да следва мечтите си.
 

 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини