Вдигнаха заплатата на Мелемов и другите избираеми кметове в Община Смолян с 10 %

На днешното редовно заседание на ОС-Смолян, местните избраници гласуваха повишението на заплатата на кметът Николай Мелемов и избираемите управници на села в общината. Възнагражденията на всички се повишават с 10 процента. Така Мелемов вече ще получава 3 750 лв. месечно. Заплатите на селските кметове се формират в зависимост от броя на жителите. Най-високо възнаграждение получава кметът на село Смилян Чавдар Червенков. Неговата заплата ще стане 1705 лева. Следван от кметът на с.Момчиловци Сийка Суркова с 1485 лв.. 1430 лева става зпалатата на кмета на с.Широка лъка. Най-дългогодишният кмет в общината Явор Говедаров за труда си в с.Търън ще получава 1375 лева. С най-ниски месечни заплати от по 1210 лева остават кметовете на Виево и Влахово. Актуализацията на възнагражденията им се прави във връзка с увеличение на минималната работна заплата в страната. 

Младият общински съветник от БСП Иван Френкев бе единствения, който поиска думата по време на обсъждане на докладната . Той се включи, за да каже, че има доста хора, които са му споделяли и са се изказвали против вдигането на заплатата на кмета Мелемов. По думите му те казвали, че тя е по-висока от работата, която градоначалникът вършел. Френкев допълни, че не било коректно заплатите на селските кметове и на Мелемов да се гласуват заедно. "Кметовете на селата получават три пъти по-малко от кмета на Смолян. А те работят и вършат много работа", каза Френкев. В крайна сметка докладната бе приета с 22 гласа "за" и 5 "въздържал се".

В Област Смолян има по-малки общини , чиито кметове получават с  над 800 лв. по-високи възнаграждения от Мелемов. Кои са те и актуализирани ли са вече и техните запалати очаквайте подробности!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    3 -1
    16:52, 31 мар 2022
    Браво, кметьЕ! Със здраве да я харчиш за алкохол!
    А на града и областта - много им поздрави!
    Ей на тва му се вика келепир - нищо не правиш и накрая - 3700 лв заплата!
Последни новини