Разкриват краден мотоциклет, търсят гамен наразал гумите на три автомобила в Кърджали

Мотоциклет, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, е бил установен в Кърджали. 45-годишен представил вчера за пререгистрация „Хонда“  и при направена справка станало ясно ,че моторното превозно средство е обявено за издирване с инициатор Италия. Мотоциклетът е иззет и е на съхранение в ОД на МВР-Кърджали. Образувана е проверка, която се извършва от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Досъдебно производство за неизплатени издръжки е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. За близо 2-годишен период 50-годишен баща натрупал около 10000 лв. дълг към непълнолетното си дете. Сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работа по случая с оглед на чл.183, ал.1 от Наказателния кодекс.

Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили кражба на домашно животно. На 8 май от частен имот в областния град била открадната коза. След подаден сигнал от 66-годишния стопанин и организирани издирвателни действия полицейски служители открили извършителя на деянието – 55-годишен кърджалиец, който е бил задържан за срок до 24 часа в управлението. Домашното животно било продадено, открито е и е върнато на собственика. Работата по случая продължава сектор „Криминална полиция“ по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

Гуми на три автомобила били срязани на 8 май срещу 9 май. Колите-„Мерцедес“, „Сеат“ и „Киа“ били паркирани в кв. “Възрожденци“ в областния град.  Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед на мястото на произшествието. Образувани са досъдебни производства по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество. Полицията издирва извършителя на престъпленията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини